Kontakta oss

Cisterner

Sanera oljecisterner innan besiktning

Fortfarande förlitar sig stora delar av branschen på föråldrade och utdaterade metoder för rengöring av oljecisterner.

Det är den som äger cisternen som ansvarar för att den fungerar på ett säkert sätt. I det ingår det att inget av innehållet läcker ut i naturen. Det är också ägaren som ansvarar för att den obligatoriska cisterbesiktningen genomförs av tredje part.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Naturvårdsverket och Arbetsmiljöverket har alla föreskrifter som reglerar besiktning av cisterner.

Hur stor plats tar vår utrustning? Hur lång tid tar cisternrengöringen och vilken typ av olja går att avlägsna? Lär dig allt som finns att veta om rengöring av cisterner i vår FAQ!

FAQ

Ångrengöring inför cisternbesiktning

Så enkelt är det: steg ett är att få ut all oljeslagg ur cisternen. Nästa steg är rengöring. På utsidan av cisternen ställs en mobil container upp, innehållandes en värmeäxlare och pumpsystem. Hetvattenånga värmer upp stelnade oljerester, varpå man pumpa ut dem och sedan rengöra cisternväggarna med endast vatten.

Vi säljer, hyr ut och utbildar kring teknisk rengöringsutrustning för cisterner. All tillverkning och utveckling sker i Sverige. Vill du veta hur vårt system kan hjälpa dig och dina behov av att sanera cisterner på ett miljövänligt sätt? Välkommen att ta kontakt med Tanktech! 

Miljövänlig rengöring av cisterner

Vi på Tanktech har utvecklat ett system och utrustning för oljesanering och rengöring av cisterner med minimal påverkan på miljön – inga typer av kemikalier behövs och etableringen kan ske snabbt efter att du kontaktat oss och berättat om dina behov. Väl på plats krävs en mycket mindre personalstyrka än det gör vid traditionella cisternrengöringar.